TeraFx Günlük Forex Bülteni


Dolar'ın Zayıflaması Anlamlı Mı?
Trump'ın gelişi küresel piyasalarda hareketliliğe neden olsa da, Dolar kısmı şu an olumsuz etkileniyor. Ticaret savaşları küresel riski artırabilir. Bu nedenle Altın tarafındaki yükseliş hareketi oldukça mantıklı gözüküyor. Ancak Dolar tarafının da olumlu etkilenmesi beklenebilirdi. Trump'ın 1 aylık başkanlığında bu daha çok olumsuz yansıdı. Dünkü enflasyon verileriyle birlikte FED'in de faiz indirim beklentileri gün geçtikçe zayıflıyor. Bu nedenle Dolar zayıflaması kısmi bir realizasyon olarak kalabilir.
EURUSD
EURUSD temel olarak beklenmedik bir toparlama gösterdi denebilir. Önemli teknik seviyelere gelindi. Ancak EURUSD tarafı için daha önce belirttiğimiz üzere; 1.0530 seviyesi yukarı yönlü kırılmadığı sürece, yeni bir yükseliş senaryosundan bahsetmek pek mümkün gözünmüyor. Bu nedenle kısa vadeli yükselişler satış fırsatı olarak değerlendirilmeye devam edilebilir. Asya seansında ise; önemli bir direnç seviyesi olan 1.0445 seviyesi test ediliyor. 1.0445 seviyesi yukarı yönlü kırılmadıkça tekrar 1.0380 ve 1.0340 beklentileri masada olabilir. 1.0445 seviyesi yukarı yönlü kırılırsa, 1.0445 - 1.0530 bölgesi aralığında çok güçlü direnç bölgeleri bulunduğundan yukarı yönlü hareketler baskılanabilir.
XAUUSD
Altın tarafında alıcılar fiyatın aşağı yönelmesine izin vermiyor. ABD verisine rağmen realizasyonun gelmemesi beklenti dışı bir hareket denebilir. Bu hareket kısa vadede oynaklığında azalmayacağına işaret ediyor ve Altın işlemlerinin riskini artırıyor. Teknik olarak 2900 seviyesinin üzerinde oldukça pozitif ve tekrar bir zirve seviyesi olan 2942 seviyesi test edilebilir. Ancak pozisyonlarda uzun kalmamaya ve kısa sürelerde kar alımlarını değerlendirmeye çalışmakta fayda olabilir. Çünkü güçlü realizasyon hareketleri de ihtimallerden çıkmış değil.
BRENT
Brent Petrol temel olarak haber akışından ve ham petrol stok verisinden olumsuz etkilendi. Trump'ın Ukrayna - Rusya savaşını bitirmeye yönelik açıklamalarının uygulanabilirliği şu an belirsiz. Bu nedenle hareket beklenenden güçlü bir reaksiyon olarak değerlendirilebilir. Teknik olarak tekrar 76.15 seviyesinin altındaki kalıcı fiyatlama oldukça olumsuz. Asya seansında 74.15 - 74.30 aralığı test ediliyor ve bu aralık aşağı yönlü kırılırsa satışlar hızlanabilir. Bu durumda 73.80 ve 73.20 seviyelerine bir hareket mümkün olabilir. Ancak reaksiyon beklenenden fazla olduğundan, kısmi toparlanmalarda 74.90 seviyesine hareketler takip edilebilir.
NASDAQ
Nasdaq tarafının kararsızlığı belirginleşiyor. ABD yatırımcılarının endekslerin aşağı yönlü hareket etmesini istemediği belirgin. Özellikle ABD seansında çok güçlü alımlar geliyor. Ancak bu sıkışma uzun vadeli sürdürülebilir olmayabilir. Bu nedenle yukarı yönlü hareketlerde 21790 - 21890 bölgesi yukarı yönlü kırılmadıkça satış fırsatları etkili olabilir. Aşağı yönlü hareketlerde de 21410 bölgesi takip edilebilir. Bu seviye aşağı yönlü kırılmadan bu yatay bant hareketi devam edebilir.
GÜMÜŞ
Gümüş tekrar 32.30 seviyesini test ediyor. Bu bölge daha önce de belirttiğimiz üzere oldukça güçlü bir seviye ve geçilmesi, oldukça zor. Teknik bir sıkışma da belirgin. Bu nedenle öncelikli beklenti 32.30 bölgesinden tekrar satış pozisyonlarının değerlendirilmesi ve 31.50 seviyesinin test edilmesi olabilir. 32.30 seviyesinin kırılması halinde ise; 33.30 seviyesini takip etmekte fayda var.