TeraFx Günlük Forex Bülteni
Risk Fiyatlaması Etkisini Sürdürüyor.
Bekletilerimize paralel şekilde güçlü bir risk fiyatlaması hafta kapanışı öncesi etkili oldu. Altın ve Dolar tarafı risk fiyatlaması ile güçleniyor. Endeksler kısmen kararsız. Bu kararsızlık büyük oranda uzun vadede yükselebilecek olan enflasyon beklentilerinden güç alıyor. Bugün ABD tarafında önemli veriler var. Risk fiyatlaması hafta kapanışında fiyat hareketlerinin geldiği önemli seviyeler nedeniyle teknik olarak kısmen gevşeyebilir.
EURUSD
EURUSD tüm kritik bölgeleri kırsa da, düşüş henüz yeterince hızlı değil. Dolar tarafına olan güven çok güçlü olmadığından hızlı bir düşüş baskılanıyor. Ana hedef ilk aşamada son 1 yıllık trendin dibi olarak görünen 1.0450 seviyesi. Bu seviye aşağı yönlü harekete kısmi bir düzeltme getirebilir. Ancak uzun vadede Euro tarafına dair bir beklenti olmadığından yükselişler yeterince güç bulamayabilir. Bu nedenle kısmi düzeltme hareketlerinde kısa vadeli pozisyon almakta fayda var. Bugün 1.0480 üzerinde tekrar fiyatlama görülmesi halinde ise; 1.0500 ve 1.0520 dirençleri takip edilebilir.
XAUUSD
Altın güçlü toparlanma eğilimini dün de devam ettirdi. Teknik olarak bu kadar güçlü bir toparlanma öngörülmese de, risk fiyatlaması Altını tekrar 2700 bölgesine taşımış durumda. Ancak yükseliş hareketi bu bölgelerde önceki yükselişine kıyasla daha temelsiz gözüküyor. Bu nedenle yukarı yönlü hareketler bir düzeltme hareketine açık olabilir. Teknik olarak 2700 seviyesi kırılamazsa tekrar 2663 - 2670 seviyesine doğru düzeltme hareketi görülebilir. 2700 seviyesinin üzerinde ise; 2740 seviyesi takip edilebilir.
BRENT
Brent Petrol hafta kapanışı öncesi beklenmedik bir yükseliş gerçekleştirdi ve düşüş trendini yukarı yönlü kırdı. Yukarı yönlü fiyatlama halen güçlü değil ve bu trend kırılımının gücü belirsiz. Bu nedenle uzun vadeli yükseliş pozisyonları henüz tehlikeli olabilir. Asya seansında 73.65 seviyesi test ediliyor. Bu seviye altında 73.20 trend desteği var 73.20 seviyesinin aşağı yönlü kırılması tekrar trend içinde güçlü bir satış baskısı getirebilir. 73.65 seviyesinin üzerinde kalınması halinde ise; 75.20 seviyesi takip edilebilir.
NASDAQ
NASDAQ tarafında fiyatlama volatil, sert ve kararsız. Aşağı yönlü baskı uzun vadeli kalıcı olamıyor. Yukarı yönlü hareketlerde ise; risk fiyatlamasının yükselişi baskıladığı söylenebilir. Satış hareketi sonrası düzeltme yine de yeterince güçlü değil. Bu nedenle aşağı yönlü baskı 20770 - 20820 seviyeleri altında kalındığı sürece devam edebilir ve tekrar 20570, 20310 hareketi başlayabilir. 20820 seviyesinin yukarı yönlü aşılması halinde ise; 20950 seviyesi hedef olarak takip edilebilir.
GÜMÜŞ
Altın tarafındaki güçlü yükseliş hareketine rağmen Gümüş yeterli destek bulamıyor. Bu nedenle görünümü daha zayıf denebilir. Altın tarafında bir satış baskısı gelmesi Gümüş üzerinde daha sert satışlara neden olabilir. Teknik olarak 31.30 seviyesinin kırılamaması yükselişi baskılıyor ve kırılamadığı sürece alış pozisyonlarına girmek doğru olmayabilir. Bu seviye altında 30.80 ve 30.20 destekleri her zaman hedef olabilir. 31.30 seviyesinin kırılması halinde ise; 32.30 seviyesi hedeflenebilir.