TeraFx Günlük Forex Bülteni
Risk Fiyatlaması Ön Planda.
Hafta jeopolitik risk fiyatlamasıyla başladı. Ortadoğu'da gerilim devam ediyor ve riskli varlıklar zayıflama eğiliminde. ABD verileri beklentiyi tam karşılamadı. Ancak haftanın kalanında da önemli veriler bulunuyor. Dolar risk fiyatlaması ile birlikte paritelere karşı güçlü fiyatlanırken, Altın'a karşı zayıf fiyatlanıyor. Bugün özel sektör istihdam verisi, Cuma günü açıklanacak Tarım Dışı istihdam verisi öncesi önemli olacaktır.
EURUSD
EURUSD 1.1200 seviyesinden başladığı aşağı yönlü hareketini beklentilerimize paralel şekilde 1.1080 seviyesinin altına kadar taşıdı. Grafikte teknik bir çift tepe oluşumu var ancak bu oluşum ancak 1.1020 seviyesinin aşağı yönlü kırılması ile teyit edilebilir. Ancak daha önce belirttiğimiz gibi 1.1080 - 1.1095 bandı oldukça güçlü bir aralık ve bu seviyelerin altında satış baskısının devam etmesi ve 1.1020 desteğinin test edilmesi beklenebilir. Kısmi yükselişlerde 1.1080 - 1.1095 bandı aşılmadıkça yükseliş beklentileri zayıf olabilir.
XAUUSD
Altın dün ABD verileri sonrası yükseliş gösterdi. Ortadoğu'da artan tansiyon da Altın'ın tarihi zirvesinde kalmasını destekliyor. Ancak yükselişler bu seviyelerde bir tıkanma eğiliminde. Bu nedenle Asya seansında satışlar ön planda. 2670 bölgesi oldukça güçlü bir konuma geldi ve yükselişin devamı için bu seviyenin kırılması önemli. Bu seviye kırılmadıkça 2670 seviyesine doğru hareketler satış fırsatı olarak değerlendirilebilir. 2670 altında 2640 ve 2600 hedefleri korunmaya devam ediyor.
BRENT
Ortadoğu gerilimi Petrol'e yaradı. Olumsuz fiyatlama uzun süre sonra ilk kez ciddi bir toparlanma gösterdi. 75.10 önemli bir direnç konumuna gelmiş görünüyor. Petrolde fiyatlamanın temel beklentilere kayması teknik fiyatlamanın etkisini azaltabilir. Ancak 75.10 oldukça güçlü bir direnç seviyesi ve hızlıca kırılması zor olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde teknik olarak çift dip formasyonundan bahsedilebilir ve yükselişlerin 81.90 seviyesi hedefiyle devamını sağlayabilir.
NASDAQ
Ortadoğu'daki gerilimle birlikte Nasdaq tarafında da satış baskısı ön plandaydı. Asya seansında uzun vadeli yükseliş trendinin altında bir fiyatlama oluşması, satış baskısının devamını destekleyebilir. 19625 desteği önemli bir destek seviyesi. Fiyatın 19930 seviyesi altında kaldığı senaryoda satış baskısının devam edebileceği söylenebilir. 19625 seviyesi altında ise; satışlar hızlanabilir.
GÜMÜŞ
Altın'ın kararsızlığı gümüş tarafında da yükselişleri baskılıyor. Asya seansında satış baskısı ön planda ve fiyatlama 31.40 seviyesinin altında seyrediyor. 30.70 ve 30.20 destekleri halen hedef seviyeler konumunda. Altın tarafında tekrar bir yükseliş görülebilmesi için 31.40 seviyesinin aşılması gerekmekte. 31.40 seviyesinin üzerinde tekrar 32.30 direncinden söz edilebilir.